Powered By Blogger

lauantai 17. joulukuuta 2016

Rahkapulla

Muutaman viikon ajatus kaihersi kunnon rahkapullissa, mutta aikaiseksi sain vain kaupasta rahkapurkin. 
Mutta perjantaina pullan himo sai ylivallan, vaikka ei oikein aikaakaan ois ollut...
Ihan perinteiseen sitruuna-rusinatäytteeseen en halunnut tyytyä, vaan halusin koittaa jotain jouluisempaa ja pitihän se luotto-pullataikinakin vielä muuntaa testaukseksi vaaleaan Jytteen.
Mutta pakko todeta näin jälkikäteen, että onnistunut lopputulos 👌


Rahkapulla 12 kpl


1.
2,5 dl maitoa tai vettä
1 dl sokeria
0,75 tl suolaa
0,5 rkl kardemummaa
1 tl psylliumia
1 tl van. sokeria
2.0,5 dl karkeaa riisijauhoa1 dl vaaleaa Jytteä
1 ps kuivahiivaa
3.
1 muna
2,5 dl vaaleaa Jytteä
75 g margariinia, sulatettuna4.
Rahkatäyte:
1 prk rahkaa
1 dl sokeria
1 tl van.sokeria
1 muna

-maut mielen mukaan, esim.muskattuja jäisiä vadelmialuumumarmeladia+kaneliakuivattuja aprikooseja, pieniksi pilpottunapiparkakkimaustetta hippasenym, ym, ym...

Lämmitä neste yli 42 asteeseen.Laita taikinakulhoon kohta 1. kuivat aineet. Lisää kuuma maito. Vatkaa hyvin sekaisin. Turvota n. 10 min.
Sekoita keskenään kohta 2. Lisää maitoseokseen hyvin vatkaten.
Lisää joukkoon muna ja 1,5 dl jauhoja. Vatkaa reilusti, kunnes kaikki sekaisin.
Lisää sula margariini ja loput jauhot. Vaivaa koneella 5-10 min.Laita taikina leivinpöydälle. Tee 12 pikkupullaa. Kohota hyvin lämpimässä paikassa.

Tee tässä välissä rahkatäyte.Kaikki kohan 4. aineet sekaisin ja jätä makustumaan.

Kun pullat kohonneet, paina esim. juomalasin pohjalla pulliin syvennys.Voitele reunat munalla. Lisää mausteet painanteeseen ja laita rahkaa päälle.

Paista 225 asteessa n. 15min

ps. tämän voi tehdä myös ns. tavallisesta gluteenittomasta pullataikinasta. Mun luottoresepti löytyy täältä -> Klik, The pullataikina 




Makuina vadelma, luumu, aprikoosi ja piparkakkumauste


Ei kommentteja: