Powered By Blogger

torstai 23. helmikuuta 2017

Laskiaisen pikapullavuoka

Vuosi on vaihtunut jo aikaa sitten... Helmikuukin huitelee jo kohta loppuaan. Väsyttää ja laiskottaa.
Sairaslomaa alkoi tänää jo kolmas viikko. Urheilu kun on tunnetustikkin erittäin terveellistä, vaivakseni on kehkeytynyt tennis- ja golffarinkyynerpää. Kumpaakin lajia harrastan, satunnaisesti, televisiosta katsoen 😄
Joten täällä harotaan harmaantuvia hiuksia, pinnaa kiristäen. Ei vaan. Pakko mikä pakko...
Onneksi on koneet keksitty ja helppoja ohjeita. Ei tarvitse paljoa käsiään käyttää. 
Siihen kategoriaan sain sovitettua myös laskiaispullan, pikapullasta, vuokaan tehtynä.
Ja onnistui kyllä yli odotusten!
Joten tässä teille 

Laskiaisen pikapulla

Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.
Voitele ja korppujauhota 1 litran vuoka.

Laita kulhoon:
2 dl vaaleaa Jytteä (tai 3 dl esim. Semperin FinMixiä)
1 mm ksantaania
0,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl vaniliinisokeria
0,5 tl suolaa
  -Sekoita kaikki hyvin sekaisin. 

Laita toiseen kulhoon:
1,5 dl maitoa
0,5 dl pullomargariinia
1 muna
  -sekoita sen verran, että sekoittuvat ja munan rakenne menee rikki.

Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti, mutta hyvin, sekaisin. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan. Tasoita. Ripottele pinnalla raesokeria. 

Paista 225 asteessa / n.20-25 min.

Kumoa kypsä pulla ritilälle. Jäähdytä.

Tee kermavaahto:
1 prk vispikermaa
1 rkl tomusokeria
(2 tl vaniljakreemijauhetta)

Leikkaa pullasta "kansi" pois. Itse tein pikkulusikalla pullan pohja-osaan syvennyksen, eli ei pakollista, jonka täytin vadelmahillolla. Pursota tai lusikoi reunoille ja vadelmahillon päälle kermavaahtoa. Kansi päälle ja eiku kahvinkeittoon 😊





Ei kommentteja: