Powered By Blogger

tiistai 4. huhtikuuta 2017

Pashakakku

Kevät saapuu! Ja linnut! Koko päivän mahtavat konsertot pihamaalla 💗 Ja siinä sivussa pääsiäinenkin tulla jolkottelee jo kohta nurkan takaa. Ja jotain uutta tekee mieli pääsiäisen kahvipöytään... 
Ei muuta kuin Google käyttöön ja lopputuloksena löytyi pashaa uudessa muodossa...

Pashakakku (alkuperäinen ohje ->KLIK )

100g margariinia/ voita
0,5 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vaaleaa Jytteä
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja lopuksi vehnäjauhot, joihin on lisätty leivinjauhe. Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ noin 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:
3 munaa
1 dl sokeria

1 sitruunan kuori raastettuna
3 rkl sitr. mehua
0,5 dl rusinoita, hakattuna pienemmiksi
0,5 dl kuivattuja, pehmeitä aprikooseja, paloiteltuna pienemmiksi
0,5 dl mantelirouhetta
2 prk maitorahkaa
1 prk (150g) ranskankermaa
3 rkl maissitärkkelysjauhoja
2 tl van.sokeria

Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista puolikkaasta mehu. Hienonna rusinat ja aprikoosit terävällä veitsellä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa muut täytteen ainekset ja lisää se lopuksi muna-sokerivaahtoon. Sekoita hyvin. Kaada täyte taikinapohjalle.
Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ennen irrottamista.Tarjoa kakku täysin jäähtyneenä kahvin ja hedelmien, esimerkiksi kiivien, viinirypäleiden tai sitrusten kanssa.





Oikein hyvää pääsiäisen odottelua 🐣🐥🐤



1 kommentti:

badenhaakenson kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.