Powered By Blogger

perjantai 7. huhtikuuta 2017

Valkosipuli-kaurarieska

Netin syövereistä pompahti hyvän tuntuinen rieska aamiaiselle (alkuperäinen ohje-> KLIK).
Pitihän se testata ensimmäisellä sopivalla hetkellä, eli eilen.
Muutokset ekaan kokeiluun oli vain jauhojen vaihto gluteenittomaksi ja valkosipuliöljyn käyttö rypsiöljyn tilalla, kun rypsit oli loppunut 😟 Mutta muutos toi hyvän säväyksen.
Eilinen taikina oli aikasten "tönkköä", ajattelin jo, että rieskaa saa varmaan käyttää paistamisen jälkeen frisbeenä, mutta syötyä se kuitenkin tuli.
Tänään se piti testata toistamiseen ja lopputulos oli mitä mainioin!
Joten tässä myös teille:

Valkosipuli-kaurarieska

Laita uuni lämpeämään 220 asteeseen!


Mittaa kippaan 1:
1 dl glut. kaurahiutaleita
0,5-0,75 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl valkosipulirouhetta
1 tl soodaa
1 dl juustoraastetta

Toiseen kippoon:
n. 4 dl glut. jauhoseosta
(Semperin Fin Mix 3 dl+ Semperin Bovete & Teff 1 dl)

Sekoita hyvin keskenään

Taikinakulhoon mittaa
2,5 dl piimää
0,5 dl valkosipuliöljyä

Laita nesteitten joukkoon kipan 1 aineet. Sekoita vispilällä tasaiseksi.
Itse käytän monitoimikonetta, joten tässä vaiheessa kone töihin.
Lisää viimeiseksi jauhot ja vatkaa muutama minuutti.
Kumoa taikina jauhoitetulle leivinpöydälle ja alusta pyöreäksi palleroiseksi.
Siirrä paperoidulle uunipellille ja painele taikina rieskaksi.
Jaa pinta kuuteen osaan ja pistele vielä haarukalla.
Paista kypsäksi 20-25 min.
Jähdytä hetki, niin saat palaset halkaistua 😉
Nauti kahvin, teen tai kylmän maidon kera...

Just uunista otettuna
Halkaistuna taittoa pitkin
Paloiteltuna


Halkaistu liian kuumana...



Maistiaisia

Kyllä tästä nälkä lähtee 😋






Ei kommentteja: