Powered By Blogger

tiistai 6. joulukuuta 2016

Mausteinen taatelikakku

Näköjään se joulun valmistelu hiipii väkisinkin meidän huusholliin.
Tänään tein ensimmäisen taatelikakun tähän jouluun. Tuoksu sisällä on mitä mainioin...


Mausteinen taatelikakku 

1 pkt taateleita
3 dl vettä

2 dl sokeria

200 g margariinia
2 tl van. sokeria
1 mm neilikkaa
1 mm jauh. pomeranssinkuorta
2 mm kanelia
2 mm kardemummaa

3 munaa

2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3,5-4 dl glut. jauhoja (Semper FinMix) 


Laita kattilaan vesi, taatelit ja sokeri. Keitä soseeksi.
Lisää mössöön margariini ja sulata se sekoittaen joukkoon. Sekoita mukaan myös mausteet. Jäähdytä.
Vatkaa munat yksitellen seokseen. Sekoita loput kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan käännellen.
Kaada taikina voiseltuun, korppujautotettuun vuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa, noin 40min. Kokeile kypsyys tikulla.
Kumoa jähtyneenä.


Kakku on parhaimmillaan parin päivän kuluttua...



TAI muuten kuin ohjeessa, mutta jauhoina
2,5-2,65 dl Vaaleaa Jytteä (tein 30 cm leipävuokaan)
Koristelu:
200 g maustamatonta tuotejuustoa
0,75-1 dl tomusokeria
1 tl kanelia
0,5 tl van.sokeria
-sekoita vatkaimella kaikki pehmeäksi ja sileäksi massaksi.
 Laita pursotinpussiin ja koristele haluamallasi pursotuksilla. Tai levitä veitsellä koko kakun päälle.
Koristele:
Pehmeitä taatelin puolikkaita

Hieman pehmeää homejuustoa (sini- tai valko-) taatelinpuolikkaisiin.

Tehty Semper Fin mixiin ja 2 l rengasvuokaan.


Tehty vaaleaan Jytteen ja 30 cm leipävuokaan.

 =P


Ei kommentteja: