OMG! I`m in love 💗
Eilen tein Farinan tummasta leipäjauhoseoksesta, omien sanojen mukaan, kertakäyttöjuuren.
Tänään illalla aloin tekemaan siitä taikinaa, pätkääkään oikeastaan tietämättä, mitä olen tekemässä...
Mutta voi härren geddel. Nyt naksahti kohilleen!
-onneksi laitoin määrät ylös 😏
Nimeä tälle en vielä ole keksinyt, niin olkoon tuo tekonimi
Makea reissari
Edellisenä iltana:
100g Farinan tummaa leipäjauhoseosta (tiedot täältä KLIK)
2dl haaleaa vettä
Sekoita keskenään kulhossa.
Laita kelmu tai pussi kulhon päälle. Peittele hyvin.
Ja jätä muhimaan seuraavaan päivään.
Seuraavana päivänä:
Laitoin muhineen "juuren" monitoimikoneen taikinakulhoon.
Lisäsin joukkoon
1 dl siirappia
0,5tl leipämaustetta (fenkoli, anis, kumina)
1 tl suolaa
0,5 tl chian siemeniä
0,5tl kokonaisia psylliumin siemeniä
3dl lämmintä vettä (yli käden lämpöistä)
Vatkaa käsin vispilällä kaikki tasaiseksi massaksi.
Sitten kone töihin. Lisää joukkoon
100g kaurajauhoja
1 ps kuivahiivaa
5-5,5 dl Farinan tummaa leipäjauhoseosta.
Lisää ensin kaurajauhot ja kuivahiiva. Sitten n. desin erissä, tumma leipäjauhoseos.
Saa vaivata n.5-10 min.
Ripottele pöydälle kaurajauhoja, kaada taikina päälle ja vaivaa kiinteäksi palleroksi.
Taikina tuntuu aika töpäkältä.
Tee taikinasta pötkö ja jaa se 12 palaan. Pyörittele pellille pulliksi. Litistä pullat leipäsiksi.
Pistele ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan n.30 minuutiksi.
Laita kohonneet leivät kylmään uuniin. Laitä lämpö 250 ja paista n. 20-25min.
Jäähdytä hetki liinan alla. Halkaise leivät.
Jatka jäähdyttämistä...........tai syö lämpimänä voin, juuston ja kylmän maidon kera!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti