Powered By Blogger

tiistai 31. toukokuuta 2016

Vuokaleipä

Jonkun aikaa haaveilin monikäyttöisestä vuokaleivästä. Ajatus muhi ja muhi, ennen kuin uskalsin tarttua jauhopusseihin. Oriolan jauhot kun ovat mulle aivan vierasta aluetta. Ennen tätä yhteistyötä, olen ainoastaan käyttänyt heidän tummaa Jytteä, riisipiirakoiden kuoriin...

Ensin tuli leipä. Siitä "jalostui" kolmioleivät. Ja nyt olen tehnyt siitä myös voileipäkakkua. Ja on erittäin hyvää paahtoleipänä ja toastereina ;)

Vuokaleipä

4,5 dl vettä
1.
1 dl kaurahiutaleita (voi korvata muillakin hiutaleilla)
2 rkl kokonaisia pellavansiemeniä
0,5 dl Jytte Teff -jauhoja
1 ps kuivahiivaa
0,75 tl suolaa
2 rkl hunajaa (tai siirappia)
2.
0,5 dl Flora culinesse -juoksevaa margariinia
1 muna
3.
5dl tummaa Jytteä

Lämmitä vesi n. +42 asteeseen.
Laita taikinakulhoon kohdan 1. aineet. Lisää lämmin vesi ja vatkaa kunnolla sekaisin.
Lisää rasva ja muna. Vatkaa nekin kunnolla taikinaan.
Lisää jauhot muutamassa erässä ja vaivaa koneella n.10-15 min.

Voitele 1,5l leipävuoka. Kumoa taikina vuokaan. Tasoita pinta. Kohota kunnolla.
Itse laitan kohoamaan uuniin, jonka pohjalla vuoassa niin kuumaa vettä kuin kraanasta tulee.

Kun kohonnut, ota vesivuoka pois uunista ja laita kuumenemaan, leivän kanssa, 200 asteeseen ja paista n. 50-55 min.

Kumoa pois vuoasta ja jäähdytä liinan alla. Nauti.

Ei kommentteja: