Revittyjen kuituleipien resepti meni pieneen muokkaukseen Oriolan jauhojen myötä. Kaurajauhot ja Urtekram kuituleivontamix vaihtuivat Teff Fibraan ja vaaleaan Jytteen. Hyvin toimiva taikina ja maku aivan bueno :)
Joten tässä teille...
Vaalea revitty kuituleipä
0,5 l vettä
1 dl quinoahiutaleita
1 tl psylliumia
1 tl chia-siemeniä
1 tl. kokonaisia psyllium-siemeniä
1 rkl pellavarouhetta
1 rll hunajaa
1 reilu tl suolaa
2 mm leipämaustetta
1 dl Teff Fibra
1 ps kuivahiivaa
3dl vaaleaa Jytteä
0,5 dl öljyä
1 tl psylliumia
1 tl chia-siemeniä
1 tl. kokonaisia psyllium-siemeniä
1 rkl pellavarouhetta
1 rll hunajaa
1 reilu tl suolaa
2 mm leipämaustetta
1 dl Teff Fibra
1 ps kuivahiivaa
3dl vaaleaa Jytteä
0,5 dl öljyä
1. Kuumenna vesi reippaasti kädenlämpöiseksi.
2. Laita kulhoon kaikki muut, paitsi jauhot, hiiva ja öljy
3. Kaada kuumennettu vesi kuiva-aineiden + hunajan päälle. Sekoita hyvin sekaisin ja anna turvota n. 10 min.
4. Sekoita hiiva ja Teff Fibra. Lisää kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää vielä vaalea Jytte parissa erässä ja öljy. Vatkaa muutamia minuutteja.
5. Leivo pöydällä, vaalean Jyten avulla, pötkö. Jaa se 12 osaan. Pyörittele pitkulaisiksi leiviksi, painele lätysköiksi ja nosta pellille. Kohota liinan alla vartin verran.
6. Paista 225 asteessa 15-20min.
Kun leivät on jäähtyneet, Laita uuni lämpeämään 250 asteeseen. Halkaise leivät kahtia. Laita jälleen pellille, leikkuu pinta ylös päin. Paista uunissa, kunnes reunat saa jonkun verran väriä, n. 5-8 min.
Jäähdytä.
Leivät säilyvät hyvin ja kestävät pakastuksen. Bon appetit!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti