Kevät vaihtui vauhdilla kesäksi. Tänäänkin lämpö huteli jo 30 asteen paremmalla puolella (virallinen lämpöennätys tuli Kaarinasta +27,5 astetta). Joten kun ulkona en oikein pysty olemaan, tänään olkoon nörtteily päivä.
Nämä Kardemummakolmiot ovat kulkeneet mukana jo "aikaa ennen keliakiaa". Ohje Iloa leivonnasta-kerhon kansiosta, muunneltu gluteenittomaksi ja muutoksen muutoksen tein tähän Jytte jauhoihin.
Kardemummakolmiot
60g voita tai margariinia
3 munaa
3 dl sokeria
2,75 dl vaalea Jytte
1 rkl leivinjauhoa
1 rkl vaniljasokeria
1,5 dl mandariini mehua tai maitoa
Kuorrutus
50 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
0,5 dl kermaa
0,5 rkl kardemummaa
Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
Paperoi uunivuoka 23X33 cm (tai uunipelti, n. 30X40 cm) leivinpaperilla.
Sulata rasva ja anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen.
Sekoita munavaahtoon ensin jauhot, sitten sula rasva ja viimeiseksi mehu tai maito.
Kaada uunivuokaan tai uunipellille.
Paista kakkua uunin alatasolla n. 20-25 min.
Valmista kuorrutus :
Sulata rasva. Sekoita joukkoon sokeri ja kerma. Keitä muutamia minuutteja.
Levitä kuorrutus kakkulevylle. Ripottele pintaan runsaasti jauhettua kardemummaa.
Laita kakku takaisin uuniin ja paista, kunnes pinta on kauniin värinen, n. 10 min.
Anna kakun jäähtyä kunnolla, mielellään seuraavaan päivään, jolloin maut tasaantuvat.
Leikkaa ensin isoiksi neliöiksi, jotka puolitat kolmioiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti