Powered By Blogger

torstai 24. maaliskuuta 2016

Gluteeniton maailma / Oriola, Brownies-juustokakku

Vuoden 2015 loppupuolella sain s-postia Gluteenittomalta maailmalta, koskien yhteistyötä heidän kanssaan. Ei siinä paljoa tervinnut vastausta miettiä, muuta kuin heidän tuotteitten osalta. Ne ovat minulle aivan vieraita! Paitsi tumma Jytte, ja sekin vain riisipiirakoissa... Mutta asia tuo vain lisä-haastetta elämään :)
Aikaa kului s-posteja vaihdellen.
Tuli hiljaiseloa joulun ja uuden vuoden pyhien vuoksi.
Kunnes 3.3.16, homma alkoi etenemään vauhdilla!
11.3. sain ensimmäisen erän jauhoja, kotiin toimitettuna. Pieni mutka, talviloma Posiolla, hidasti ensimmäisen ohjeen testailua. Loman aikana kyllä jonkin verran ajatukset "raksutti" tulevaan.
Toiveena kun oli, jotain pääsiäiseksi.

Ja tällainen siitä tuli.

Brownies-juustokakku
Brownies:
1/2 pkt (200g) Gluteeniton Maailma Luomu Brownies-jauhoja
100g pehmeää voita/margariinia
1 kananmuna
1/2 dl maitoa (voit korvata kauramaidolla tai omenamehullakin)

Juustokakku:
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Persikan lohkoja
Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele pohja ja reunat.
Valmista brownies pohjaksi, pakkauksen ohjeen mukaan.
Levitä pohjataikina vuokaan ja esipaista n. 10 min.
Valmista juustokakku.
Sekoita kulhossa tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi massaksi vatkaimella.
Lisää muna. Sekoita hyvin.
Kaada juustomassa esipaistetun browniepohjan päälle. Painele persikan lohkot juustomassaan.
Laita takaisin uuniin ja paista vielä n. 30-35min. Tai kunnes pinta saa kauniin värin.
Massa jää löysäksi paistamisen jälkeen, kuuluu asiaan!
Jätä kakku jähtymään vuokaan. Mielellään yön yli, jääkaapissa.
Poista vuoka. Laita tarjoiluvadille. Koristele. Tarjoile. Bon appetit.

Oikein hyvää pääsiäistä!!!











Ei kommentteja: