Ja vielä yksi suunnittelun tulos Gluteenittomalle maailmalle. Tästä mä tykkään :)
Olen heikkona hyytelökakkuihin... Ja mansikoihin.
Mansikkahyytelökakku
Kakkupohja(vuoka 25X38cm)
3 munaa
1 dl sokeria
0,75 dl vaaleaa Jytteä
0,75 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe Jytteen ja vatkaa ne muna-sokerivaahtoon.
Levitä taikina leivinpaperoituun vuokaan ja paista 200 asteessa noin 7min.
Ripottele hieman sokeria paistetun pohjan päälle ja kumoa se jäähtymään pöydälle leivinpaperin päälle.
Leikkaa jäähtyneestä pohjasta haluamasi kokoinen kakkupohja esim. irtopohja vuoalla (tämä ohje n.16cm).
Laita leikkaamasi pohja irtopohja vuoan sisään. Kiristä rengas. Pohja osaa ei tarvita ;) Voi tehdä vaikka suoraan tarjoilualustalle. Pohjaa ei kostuteta!
Kokoa kakku renkaan sisään.
Täyte
2 dl kermaa
1 prk mansikkarahkaa
3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
(n. 1/4 prk sitruunatuorejuusto)
n. 250g mansikoita
+ n.250g mansikoita koristeeksi
0,5 dl kylmää vettä
0,75 rkl liivatejauhetta
Laita liivatejauhe kattilaan kylmään veteen turpoamaan, n.10 min.
Viipaloi osa mansikoista vuoan reunaan koristeeksi ja loput pilpo melko pieneksi paloiksi.
Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.
Lisää joukkoon rahka (johon sekoitettu tuorejuusto).
Sulata liivatehyytelö juoksevaksi, jäähdytä ja lisää vatkaten täytteeseen.
Lisää mansikan palaset ja sekoita hyvin joukkoon.
Kaada massa vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään, vähintään 4-5 tunniksi. Mielellään yön yli.
Puolita tai pilko loput mansikat kakun päälle.
Ota hyytelö jääkaapista. Koristele mansikoilla ja halutesssasi voit tehdä kiilteen niiden päälle hyytelösokerista,
pakkauksen ohjeen mukaan.
Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
Irrota vuoka kakun ympäriltä.
Tarjoa ja nauttikaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti