Powered By Blogger

lauantai 6. elokuuta 2016

Kaura Po-Ju

Lomat lusittu ja arki on alkanut todenteolla. Niin varsinaisessa työssäni satamassa, kuin leipomossakin.
Ennen lomia asiakkaalta tuli toive sämpylöistä/leivästä, missä olisi paljon kauraa (gluteenitonta), porkkanaa ja juustoa. Lääkäri oli vatsaoireisiin suositellut tällaisia ainesosia...
Matkalla ajautus kävi silloin tällöin mielessä ja muhi tiedostamattanikin.
Ensimmäisenä arkipäivänä tein koevedoksen muhituksista. Hyvää tuli, mutta jotain puuttui.
Toinen koevedos onnistui paremmin ja meni asiakkaalle. Kehut seurasivat perässä...

Tänään koe kolmosessa kaikki loksahti kohilleen, joten tässä teille

Kaura Po-Ju   (12 kpl)

5 dl vettä
2,5 dl karkeaa porkkanaraastetta
2,5 dl glut. kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 rkl psylliumia
1 iso rkl hunajaa

2,5 dl kaurajauhoa
1 ps kuivahiivaa

0,5 dl plo margariinia
2,5 dl juustoraastetta
5 dl Semperin Fin Mixiä

Kuumenna vesi kuumaksi.
Laita porkkanaraaste, kaurahiutaleet, suola, psyllium ja hunaja taikinakulhoon. Kaada kuuma vesi päälle. Vatkaa kaikki tasaiseksi seokseksi. Anna jäähtyä kuivahiivan n. +42 asteeseen.
-kuuma vesi pehmittää karkeaa porkkanaraastetta ja kaurahiutaleita

Lisää jäähtyneeseen massaan kaurajauhot, johon on sekoitettu kuivahiiva. Sekä margariini. Vatkaa hyvin sekaisin. Lisää jauhot muutamassa erässä ja juustoraaste viimeisen jauhoerän kanssa.

Kumoa taikina leivinpöydälle ja leivo 12 tasakokoista sämpylää.
-itse leivoin ne pötköiksi ja viilsin terävällä veitsellä viillon pintaan

Kohota liinan alla. Paista 225 asteessa n. 15-20 min.
Kunnes kypsiä ja kauniin värisiä.

Anna jäähtyä peittelemättömänä. Bon apetit!








2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, onnistuuko ilman juustoa/miten sen voisi korvata?

Marjon gluteenittomat kirjoitti...

Hei! Uskon että onnistuu ilman juustoa. Korvaavaa en nyt äkkiseltään osaa mennä sanomaan... Ja jauhomäärään se voi myös hieman vaikuttaa.