Powered By Blogger

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Pullataikina

En muista, kuinka monta vuotta olen taistellut tuon himputin pullataikinan kanssa. Aina jotain vikaa... Maku on ollut kohdillaan jo kauan, mutta melkein jo heitin toivoni kaivoon, oikeanlaisesta suutuntumasta. Mutta tänään se taisi loksahtaa kohilleen!
Pikkiriikkinen muutos aineisiin ja hienosäätöä taikinan aloitukseen.

Joten tässä. The pullataikina  (24 kpl)

0,5l maitoa/ vettä/ tai muuta nestettä

2dl sokeria
1,5tl suolaa
1rkl kardemummaa
2tl psylliumia
2ps kuivahiivaa
2dl karkeaa g.jauhoa (mulla Semperin Grov Mix)
1dl riisijauhoa (esim. Viljatuotteen. Mulla pussin jämät Punnitse ja Säästä riisijauhoa)

2 munaa

1dl tapioatärkkelystä (KLIK)
2tl leivinjauhetta

8-10dl hienoa g.jauhoa (mulla Semperin Fin Mix)

200g voita tai margariinia

1. Lämmitä neste n. 42 asteeseen.
2. Laita kulhoon kaikki kuivat aineet, paitsi hienot jauhot.
3. Kaada lämmitetty neste kuivien aineiden joukkoon ja vatkaa vispilällä seos tasaiseksi.
    Jätä turpoamaan n. 10 minuutiksi, tai kunnes alkaa kuplimaan.
4. Lisää joukkoon munat ja aloita vaivaaminen. Sekoita tapiokatärkkelys ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne ensimmäisenä taikinaan. Lisää sitten jauhoja koko vaivaamisen ajan, kunnes pari desiä jäljellä. Lisää silloin sulatettu rasva ja loput jauhot. Vaivaa kunnolla, että rasva imeytyy taikinaan. Ja jos taikina tuntuu tarttuvan kovasti sormiin, lisää jauhoja vähän kerrallaan.

Anna taikinan levätä kulhossa tai jauhotetulla pöydällä n.5min.

Tee taikinasta pikkupullia, korvapuusteja tai mitä mieleen juolahtaa :)

Kohota lämpimässä, esim. tiskialtaan päällä, jossa kuumaa vettä, n.puoli tuntia.
Voitele munalla ja ripottele päälle esim. raesokeria.

Paista 225 asteessa, kunnes ovat kauniin ruskeita (n. 15-20min)

Ja nauti!




1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.