Triple Heart Attack Cheese Cakesta, joka on meidän perheen suurimpia herkkuja.
Mutta piti saada "hieman" vähemmän syötävää, joten kakusta jäi ns. puolet pois.
Ja silti siitä sai todella maukkaan, ja halutessa näyttävänkin kakun.
Brownie-juustokakku
Brownie:
150g tummaa suklaata
100g margariinia
1,5dl tomusokeria
1 muna
1dl hienoa glut. jauhoseosta
Juustokakku:
400g maustamatonta tuorejuustoa
2dl tomusokeria
2tl van. sokeria
2 munaa
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa 22-24cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Tee ensin brownie.
Paloittele ja sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää sula suklaa taikinaan kokoajan voimakkaasti vatkaten. Vaahdota, kunnes taikina on ilmavaa.
Levitä taikina vuoan pohjalle tasaisesti.
Seuraavaksi juustokakku.
Vaahdota tuorejuusto, tomusokeri ja vanilja tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat yksitellev, voimakkaasti vatkaten. Vaahdota vielä ainakin minuutti, kunnes massa on tasaista ja ilmavaa.
Levitä massa brownie-kerroksen päälle tasaisesti ja paista kakkua 30-40 min, kunnes kakku on hyytynyt ja reunoiltaan hieman paistunut.
Jäähdytä ja laita kakku jääkaappiin viilenemään, vuoassa! Mielellään seuraavaan päivään :)
Kakku on valmis tarjottavaksi sellaisenaan, mutta koristelulla saa siitä juhlavamman.
Olkaa hyvä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti