Tilasin viikolla Virtasalmen Viljatuotteelta (<--klik) laatikollisen kotimaista tattarijauhoa. Mukaan tilasin, kokeilumielessä, myös heidän psylliumia ja uutta pullajauhoseosta. Tilaus oli helppo ja toimitus nopeaa!
Pakkohan niitä pullajauhoja oli tänään testata.
Annos oli 2,5desiin maitoa, mutta tein siitä 20 pientä pullaa.
Taikina oli helppo tehdä ja lopulta työstääkkin. Ja aika kauniin keltaistakin se oli :)
Maku valmiissa pullissa oli ihan ok, mutta mielestäni "suutuntuma" jäi jotenkin karkeaksi...
Pulla
juuri:
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa (puoli pussia kuivahiivaa)
1 tl sokeria
1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta
jauhoseosta (120 g)
Mittaa kulhoon kädenlämpöinen maito,
hiiva, sokeri ja jauhot. Sekoita ja anna olla
liinan alla lämpimässä paikassa kunnes
juurivelli kuplii (noin 10 minuuttia).
taikinan alustus:
1 kananmuna
1 ½ tl kardemummaa
½ tl suolaa
¾ dl sokeria
3 dl vaaleaa gluteenitonta
jauhoseosta (225 g)
75 g voita
viimeistelyyn:
1 kananmuna voiteluun, voita, raesokeria
Sekoita kuiva-aineet erillisessä kulhossa
keskenään. Lisää juureen kananmuna ja
kuiva-aineet kevyesti sekoittaen. Lisää
pehmeä voi. Vaivaa taikinaa voimakkaasti
käsin tai käyttäen yleiskonetta.
Leivo taikina heti pikkupulliksi ja kohota
leivinpaperin päällä pellillä noin puolen
tunnin ajan.
Voitele kohonneet pullat kananmunalla. (Tee pulliin pieni viilto keskelle, laita siihen
nokare voita ja) ripottele päälle raesokeria.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 10
minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti