Powered By Blogger

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Laskiaispullat

Tilasin viikolla Virtasalmen Viljatuotteelta (<--klik) laatikollisen kotimaista tattarijauhoa. Mukaan tilasin, kokeilumielessä, myös heidän psylliumia ja uutta pullajauhoseosta. Tilaus oli helppo ja toimitus nopeaa! 

Pakkohan niitä pullajauhoja oli tänään testata. 
Annos oli 2,5desiin maitoa, mutta tein siitä 20 pientä pullaa. 
Taikina oli helppo tehdä ja lopulta työstääkkin. Ja aika kauniin keltaistakin se oli :)

Maku valmiissa pullissa oli ihan ok, mutta mielestäni "suutuntuma" jäi jotenkin karkeaksi...

Pulla
juuri:
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa (puoli pussia kuivahiivaa)
1 tl sokeria
1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (120 g)

Mittaa kulhoon kädenlämpöinen maito, hiiva, sokeri ja jauhot. Sekoita ja anna olla liinan alla lämpimässä paikassa kunnes juurivelli kuplii (noin 10 minuuttia).

taikinan alustus: 
1 kananmuna
1 ½ tl kardemummaa
½ tl suolaa
¾ dl sokeria
3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (225 g)
75 g voita
viimeistelyyn: 1 kananmuna voiteluun, voita, raesokeria

Sekoita kuiva-aineet erillisessä kulhossa keskenään. Lisää juureen kananmuna ja kuiva-aineet kevyesti sekoittaen. Lisää pehmeä voi. Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai käyttäen yleiskonetta.
Leivo taikina heti pikkupulliksi ja kohota leivinpaperin päällä pellillä noin puolen tunnin ajan. Voitele kohonneet pullat kananmunalla. (Tee pulliin pieni viilto keskelle, laita siihen nokare voita ja) ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.



Ei kommentteja: