Powered By Blogger

maanantai 1. huhtikuuta 2024

Paholaisen hillo

Meillä on hurahduttu paholaisen hilloon. Tai oikeammin mieheni. Pari kokeilua tuli tehtyä, ennen kuin päädyin tähän muutaman ohjeen yhteistyöhön. Kieltämättä monipuolinen hillo! Pääsääntöisesti taitaa kyllä kulua voileipien päällä... 

Ja tätähän saa tehdä monesti vuodessa 😊

 

-2 keltasipulia

-2 yksikyntistä valkosipulia

-1 punainen paprika

-1 isohko chili, medium

-2 tl oreganoa, kuivattua

-1 tl suolaa

-1 tl mustapippuria, myllystä (50 kierrosta)

-1/2 dl vettä

-500 g tomaattimurskaa

 

-2 rkl punaviinietikkaa

-2 rkl väkiviinaetikkaa

-4,5-5 dl hillosokeria

 

Kuori sipulit ja valkosipuli. Halkaise paprika ja chilit ja poista siemenet. Kuutio kaikki pieniksi paloiksi. Laita sipulit, valkosipuli, paprika, chili, tomaattimurska, vesi ja mausteet kattilaan.

Anna kiehua hiljalleen hauduttaen, 2-3 tuntia. Lisää joukkoon etikat, hillosokeri.

Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi. Siirrä hillo puhtaisiin kannellisiin lasipurkkeihin, kannet kiinni ja jäähdytä huoneen lämmössä. Pitäisi umpioitua… Säilytä viileässä.











Ei kommentteja: