Netin syövereitä tuli jälleen kolpattua ennen joulua ja uutta vuotta ihan kiitettävästi, mutta ei sieltä oikein tuntunut "mitään" löytyvän. Kunnes ennen uutta vuotta pomppasi facebookissa silmiin "Meillä kotona"-blogin julkaisu Kylmäsavulohipiirakka (pääset alkuperäiseen ohjeeseen täältä -KLIK-)!
No sehän oli pakko testata, gluteenittomana versiona tietenkin 😊, jo heti uudeksi vuodeksi.
Ja eikun saaristolaisleivän tekoon...
Tähän piirakkaan tein, täällä blogissani olevalla ohjeella, jonne pääset suoraan tuolta 👉 KLIK
Eli leivän tein ns. edellispäivnä. Ja siitä jatkoin...
Ainekset
200g saaristolaisleipää
50g voita tai margariinia
1/2 punasipulia
1/2 omenaa
150g kylmäsavulohta
1 muna
100g tuorejuustoa, käytin Valion Yrtti-tuorejuustoa
150g ranskankermaa
0,5 dl kermaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl kuivattua tilliä, toki tuorettakin voi käyttää (maun mukaan)
0,5 maustemitta suolaa
- Hienonna saaristolaisleipä tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele pohja piirasvuokaan. Nosta jääkaappiin.
- Raasta punasipuli ja omena. Ripottele ne piirakkapohjan päälle. Lisää myös kylmäsavulohi.
- Sekoita keskenään kananmuna, tuorejuusto, ranskankerma, kerma, suola, tilli ja mustapippuri. Kaada seos täytteiden päälle ja paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.
- Tarjoa piirakka jäähtyneenä. Parasta se on jääkaappikylmänä.
Tästä tuli meidä uusi herkku, juhlaan kuin juhlaan. Tai ihan vain kahvipöytään. Tai aamupalaksi. Tai, tai, tai...Saaristolaisleipä murustettuna
Omena ja sipuli raastettuna
Kylmäsavulohi suikaloituna
Täyte päälle ja uuniin
Juuri uunista tullut
...nam...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti