Powered By Blogger

keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Joulupiparit

...nyt kun kesä mennyt on, joulu saapuu...

Oli männä sunnuntaina, maanantaina ja tiistaina hieman luppoaikaa.
Oriolalta/ Gluteenittomalta maailmalta tuli syksyllä toive joulupipareista.

Tällä reseptillä olen jo muutaman vuoden piparit leiponut omat Jouluiset piparit (alkuperäinen ohje täältä Klik)
Tähän ohjeeseen tein jauhomuutokset ja sokerimuutoksia.

Eka satsi jonka tein, lensi komiasti roskikseen kuivahtamisen seurauksena (en ennättänytkään tehdä sitä muutamaan päivään).
Uuden taikinan tein maanantaina ja leivoin tiistaina. Todella hyvin käyttäytyvä taikina! Tottelee kaulinta ja minua... Ja sai kaulittua todella ohutta levyä!
Olin niin tyytyväinen.

Tässä teille

Joulupiparit

125 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1/4 dl fariinisokeria
3/4 dl siirappia
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 1/2 tl pomeranssinkuorta
1/2 tl inkivääriä
1/4 tl neilikkaa
1/2 tl suolaa
1 kpl muna
1,5 dl vaaleaa Jytteä
0,5 dl Jytte Teffiä
2 1/2 dl tattarijauhoa
1 tl soodaa


-Keitä kattilassa jonkunkin aikaa margariinia,sokeria, fariinisokeria, siirappia ja mausteita. Jäähdytä seos.
-Lisää muna sekä keskenään sekoitettuina Jytet,tattarijauho ja sooda. Anna taikinan hetki kovettua viileässä, mieluiten yön yli; voi kyllä leipoa samanakin päivänä.
-Kaaviloi taikinasta ohut levy. Käytä kaaviloinnissa apuna vaaleaa Jytteä. Ota taikinasta muotilla pipareita ja paista ne 200 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

TAI Tee taikinasta hiukan peukaloa paksumpi pötkö. Leikkaa se n. 3cm paloiksi. Pyörittele palloiksi, jotka painat raesokeriin, vähän litistäen. Paista 200 asteessa n.10 min.

Samalla tuli harjoiteltua pikeerin tekemistä ja käyttöä
Ohje löytyy täältä-> Klik



...mitennii meillä mitään mäyräkoiria oo...


Jouluiset piparit


Oikein hyvää joulunalusaikaa 🎄🎅




Ei kommentteja: